søndag 4. juli 2010

Hvordan det hele startet..

Vi bor i et fint rekkehus, i en gate med gode naboer, men har hele tiden hatt en drøm om å bygge en egen enebolig.. Siden vi bor så fint som vi gjør, ville vi ikke flytte bare for å flytte. Skulle vi flytte, måtte vi finne den perfekte tomten! Etterhvert som årene gikk, og vi ikke fant en tomt som passet for oss, la vi prosjektet bak oss. Så en dag i september i fjor gikk jeg inn på finn.no for å sjekke hvordan markedet lå an. Og der,- der fant jeg drømmetomten! Tenk at den fantes.. I en fin gate, solrik, og med både skole, butikk, idrettsanlegg og flotte naturområder i gåavstand! Nesten for godt til å være sant, men det var faktisk det! :-) Vi la inn bud, og jammen fikk vi den! Da var det lykke i heimen, men også mangen tanker.. Hva gjør vi nå? Klarer vi dette store prosjektet? Har vi tid til det? Vil vi virkelig flytte? Men da alt kom til alt; ja det vil vi. Vi har funnet drømmetomten.

Fra da vi fikk tomten, 01.10.09 og frem til i dag, har det skjedd masse! Vi måtte finne ut hvilken type hus vi vil ha, ferdighus eller arkitekt, hvem som skal bygge det osv. Vi fikk tilsendt mange huskataloger, for å få litt ideer til hva vi ønsker. Vi har hatt flere møter med byggefirmaer, både på tomten og på kontorer. Alle de vi snakket med hadde forskjellige idéer om hvordan vi kunne utnytte tomten best mulig. Og for å gjøre en lang historie kort, kom vi frem til at vi skulle bygge en enebolig med utleieleilighet. Tilslutt bestemte vi oss for å gå videre med en byggmester som min mann kjente til fra før. Han samarbeider med en arkitekt, som gikk i gang med å tegne et hus til oss. Vi kom med mange ønsker, som han har gjort sitt beste med å få til å oppfylle. Etter noen tegninger frem og tilbake, kom vi endelig frem til en løsning som passer for oss. Da dette var klart, viste kalenderen mars.. Og som enhver husbygger nok kan si seg enig i; ting tar tid! :-) (Og enda hadde ikke kommunen fått behandlet søknaden.. Jeg har alltid trodd at det er hos kommunen det tar lang tid når man bygger, ikke i prosessen før.. :-p)

2 kommentarer:

  1. Veldig kjekt å lese! Det er stadig noen som spør hvordan det går med prosjektet deres, nå kan jeg jo bare henvise til bloggen! Håper det går litt fortere frem nå over sommeren.

    SvarSlett
  2. Så spennende å følge med på! Jeg synes dere er tøffe som bygger selv.. Så mange avgjørelser å ta!

    SvarSlett